top of page

Welke types container zijn er en welk afval mag er in?

Welk afval per container

Of u nu bezig bent met afbraakwerken, een verhuis waarbij u wat oude spullen wilt weggooien of met een tuinproject bezig bent, soms hebt u heel wat afval die u het beste met een containerservice verwijdert. Leer welke soorten containers er zijn en voor welke soorten afval ze kunnen worden gebruikt.

De type container die wordt gebruikt hangt af van de afvalstroom die u wilt verwerken.Soorten afvalstromen: welke soort container


Steenpuin

Bij afbraakwerken of een renovatieproject krijgt u te maken met veel bouwafval. Denk maar aan tegels, dakpannen of hele stukken beton. In dit geval raden we een container van 10 kubieke meter aan. Dit formaat van container is trouwens ook geschikt voor het verwerken van grond en graszoden als u bezig bent met tuinwerken.


Groenafval

Bij tuinwerken kan het voorkomen dat u heel wat snoeiwerk moet verrichten. Snoeiafval, plantresten of zelfs hele bomen en struiken kunnen heel wat plaats in beslag nemen. Afhankelijk van hoe groot uw tuin is, kunt u een container bestellen van 10, 20 of zelfs 30 kubieke meter.


Houtafval

Houtafval is niet hetzelfde als snoeiafval van bomen. Bij houtafval hebben we het over oude meubels, meubelplaten en zelfs bouwmaterialen. Ook hier is de grootte van de container afhankelijk van hoeveel meubels u wilt weggooien. Knoops-Franco in Oudsbergen biedt verschillende formaten containers, variërende van 10 tot 30 kubieke meter.


Gemengd afval

Gemengd afval omvat al het bovenstaande plus ijzer. Dit type container wordt gekozen bij volledige opruimingen van inboedels of verbouwingswerken. Kies bij Knoops-Franco tussen containers van 10, 20 of 30 kubieke meter.


Waarom container sorteren?

Overweegt u om ineens te gaan voor een container voor gemengd afval? Dat is inderdaad de gemakkelijkste oplossing omdat hierbij niet gesorteerd moet worden. Houd er wel rekening mee dat om dezelfde reden dit type container duurder is. Zelf correct sorteren is altijd voordeliger.


Wenst u meer te weten over de containers? Neem contact op met Knoops-Franco in Oudsbergen.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page