top of page

Een regenwaterput, vergeet hem niet te reinigen.

Bijgewerkt op: 27 feb.


Met een regenwaterput of septische put kan je veel geld besparen. De regenwaterput vangt de regen op en houdt deze bij voor huishoudelijke toepassingen zoals de was, het wassen van ruiten en auto, of het doorspoelen van het toilet. Maar wat als het water bruin wordt of begint te stinken?Wanneer moet ik mijn regenwaterput reinigen?

Er is een vrij praktische manier om te weten wanneer je regenwaterput gereinigd moet worden. Zolang het water helder is en niet stinkt, is alles in orde. Voor zij die graag voorzichtig zijn, raden we aan om jaarlijks de regenwaterput te reinigen als deze geen filter bevat. Putten met filter kunnen om de 3 tot 4 jaar gereinigd worden. Als je merkt dat je regenwater een geelbruine kleur vertoont en/of stinkt, is het best om een vakman te contacteren. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn voor een vuile regenwaterput en sommige kan je niet zelf achterhalen of verhelpen.


Oorzaken

Als je regenwater begint te stinken, is er meestal iets aan de hand. De meest voorkomende problemen zijn:


  • Te weinig water in de regenput Als de capaciteit van je regenput te groot is, dan blijft het waterpeil permanent laag. Dit zorgt ervoor dat het water niet voldoende ververst wordt en gaat stinken.

  • Droge stankafsluiter Met de meer voorkomende droogtes gebeurt het steeds vaker dat er lange periodes zijn zonder regenval. Hierdoor gaat de regenwaterput uitdrogen wat een groot gevolg heeft voor de stankafsluiter. Als dit gebeurt, vul je best water bij.

  • Vuil Allerhande vuil kan zich een weg banen tot in je regenwaterput. Vaak liggen er dode bladeren, kleine deeltjes vuil en zelfs zand op de bodem van de regenput die het water vervuilen.

  • Mos en algen In principe zou er geen algengroei door micro-organismen mogen zijn in ons regenwater, maar het komt voor. Eveneens kan mos via het dak terechtkomen in je regenwaterput.

Wil je ook proper regenwater? Contacteer Knoops-Franco dan gerust voor meer info!


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page